- HANHIKOSKET -

Sivusto:
-> Mustiala 12.8.2018
- pääsivu

Tälle sivulle olen kerännyt kuvia ja tekstiä Britit Kohtaavat -tapahtumasta Mustialaan 12.8.2018. Järjestävänä kerhona oli tänä vuonna Mini Club Flying Finns.


Meiltä on rouvan kanssa jäänyt seitsemän Britit Kohtaavat -tapahtumaa väliin. Yksi syy on se, kun tapahtumat olivat aika monta kertaa perättäin Fiskarssissa, jonne E-Pohjanmaalta päivän reissuksi on aika

pitkä, varsinkin kun siihen aikaan mukana kulki yli 10 vuotias Samojedinkoira Rodi. Pari kertaa väliin jäi reissu kun oli muuta menoa juuri kyseisenä viikonloppuna. Mutta nyt päästiin tekemään reissu, ja hyvin se meni.


Tapahtuman alkamisaikakin oli myöhäistetty tunnilla, joka pitkänmatkalaiselle oli ihan kiva: Seinäjoelta kun lähdettiin klo 8 maissa, ja yhden pysähdyksen taktiikalla niin olimme noin vartin yli 11 perillä.

Matka sujui hienosti: mennessä saatiin ajaa aina Tampereelle saakka ennenkun ensimmäiset piskot tulivat tuulilasiin. Loppumatkan se sitten satoikin, ja välillä aika rankasti.


Mennessä Nokian moottoritiellä jäi mieleen eräässä ylikulussa roikkunut lakana jossa luki: "Ajakaa kovempaa, Suomen valtio tarvitsee lisää rahaa" ja kameratolpan kuva. Ilmeisesti joku saanut kohtuulliset rapsut...

Mukana matkassa meillä oli meidän uusi perheenjäsen, Samojedinkoira Siru. Siru tuli meille hivenen ylivuotisena, ja hienosti Siru tottui matkustamaan peräloosterissa.


Countrymani on kyllä hyvä matkakumppani, varsinkin noilla tehtaan Sport -penkeillä. On sitten tosi hyvät istua, siitä ei pääse mihinkään. Bensaa kului sekä meno- että paluumatkalla 7.8 litraa per 100km,

paluumatkalla keskinopeuden ollen noin 5kmh korkeampi. Eli matka-ajo teki tehtävänsä, röörit aukesi ja kulutus tippui. Paikalle päästyä ei sitten sateesta ollut tietoakaan, taisi kerran vähän piskotella.


Kun me pääsimme paikalle, kellon ollessa sen vartin yli 11, paikalla oli jo useita autoja. Siis tosi monta, ottaen huomioon että tapahtuman piti alkaa vasta klo 11. Paikalla oli joitan tuttuja vuosien varrelta, ja osalla oli kalusto vain lisääntynyt.

Vanhoista tutuista voitaneen luetella musta ja punainen Rover SD1:nen, classic-Mineistä muutamat, eräskin Lotus, jne. Osa porukasta lähti yllättävän varhain, jo pian puolenpäivän jälkeen. No, vesisade ei ainakaan ollut se syy,


kun paikalla ei vettä satanut, poislukien muutamat piskot mitä tuli. Kahvilapuolikin oli järjestetty, mutta ilmeisesti kahvilaa pitävä taho ei ollut varautunut yleisöryntäykseen, kun kahvi oli kokoajan loppu ja sitä sai

jonottaa ihan kohtuullisen reilusti. Jossain vaiheessa jonotusta kahvilaan tuotiin kaveriksi tuplapannuinen Moccamasterikin, saivat sillä paikattua kahvinkeittoa.

Lisää -->>